Інформація до новини
24-08-2016, 19:00

Аспірант НУ «ОЮА» Юрій Батан – найкращий знавець української мови (фото)

Категорія: Новини / Авторська колонка / Наука та освіта


У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

Аспірант НУ «ОЮА» Юрій Батан – найкращий знавець української мови (фото)

Щороку до Дня незалежності України приурочується багато цікавих суспільних і розважальних заходів. Звичайно, провідне місце серед них належить традиційному для Одеси Вишиванковому фестивалю, що проводиться у нашому місті вже декілька років поспіль. Цьогоріч організатори фестивалю вирішили дещо урізноманітнити його та перевірити одеситів і гостей міста на знання української мови. 21 серпня на площі біля пам’ятника Дюку де Рішельє було проведено перший публічний диктант з української мови під відкритим небом. Понад 150 учасників різних віку та професій позмагалися у знанні орфографії та пунктуації державної мови.  Взяти участь у цьому заході міг кожен охочий абсолютно безкоштовно, для цього потрібно було лише заповнити онлайн-форму та пред’явити організаторам документ, що посвідчує особу.

Сам диктант тривав близько години, його проводила доцент кафедри української мови філологічного факультету ОНУ ім. Мечникова Коробкова Наталя Костянтинівна. Перевіркою робіт та визначенням переможців займалися досвідчені філологи. За результатами диктанту були визначені переможці у молодшій (до 18 років) та старшій (після 18 років) вікових групах. У старшій віковій групі абсолютна перемога дісталася  співробітнику науково-дослідної частини Національного університету «Одеська юридична академія», аспіранту кафедри загальнотеоретичної юриспруденції Батану Юрію. Він показав високий рівень знання письмової української мови, а також охайність у написанні диктанту.

«Мені дуже приємно усвідомлювати, що я добре знаю державну мову і зміг гідно написати перший публічний диктант з української мови. Хочу відзначити, що це вже моя друга участь у подібному заході, оскільки 26 квітня я став переможцем вільного диктанту з української мови, який був організований факультетом журналістики нашого Університету. Щиро дякую організаторам Вишиванкового фестивалю за таку прекрасну можливість вчергове перевірити свої знання української мови й отримати чудовий подарунок – сертифікат на придбання вишиванки від українського бренду патріотичного одягу»,
 - поділився враженнями від участі у першому публічному диктанті з української мови переможець Юрій Батан.

Щиро вітаємо найкращого знавця української мови Юрія Батана!

Галерея

prev
next
і ще фотографії ›



Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.