Информация к новости
27-12-2023, 20:00

Різдвяне оздоблеення одеського Кафедрального собору святого Павла (Кірха)

Категория: Новости / Фоторепортаж


У нас появился канал в Telegram, в котором мы будем делиться с Вами новостями

 

Різдвяне оздоблеення одеського Кафедрального собору святого Павла (Кірха) 

У фойє собору демонструється виставка робіт художниці Олени Неминучої «Слідкуючи за дивом», а також творчі доробки маленьких художників-початківців, серед яких малюнки та чудові вироби з глини. Олена Неминуча, художник та дизайнер авторських ляльок, представляє серію своїх творів у новому проекті «Слідуючи за дивом».
Нова виставка Олени, начебто підготовлена до закінчення осені та приходу зими – у ній немає яскравих фарб та експресії. Звучання робіт скоріше камерне, меланхолійне, але при цьому в них так багато поетичного смутку, філософічності, передчуття чогось особливого.
Деякі пейзажі передбачають зимовий настрій - у них силуети дерев, будинків та сам простір передає відчуття тиші та умиротворення. Навіть персонажі у роботах Олени виглядають казковими та загадковими, зануреними у самоспоглядання.
Натюрморти також сповнені чарівності - в них часто з'являються сухі трави і квіти - лаконічні, трохи стилізовані, і від цього виглядаючі ще привабливішими. Живі квіти та гілки теж стають предметом зображення для автора – ці композиції уособлюють гармонію та красу, прості та прекрасні явища життя.У всіх творах Олени Неминучої існує певний підтекст – милі, славні речі оспівуються художником не просто з погляду їхньої зовнішньої естетики. За цим слідує заклик - зрозуміти цінність навколишнього світу і його досконалість - під час тотального краху колишніх засад і кризи світопорядку.
Можливо тому, сліди на снігу у вечірньому місті, в одній із робіт, стають символічним шляхом у бік світла – який мирно мерехтить у вікнах одеських будинків.  А нам залишається лише вгадувати - що це за вулиця в старому місті, щось дуже знайоме, чудове. Саме таке, яке ми любимо і щосили намагаємося зберегти.

Галерея

prev
next
и ещё фотографии ›



Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.