Інформація до новини
27-12-2015, 11:39

Петиция с требованием прекратить политрепрессии Одесской юракадемии набрала 25000 голосов

Категорія: Перша шпальта / Новини

У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

Петиция с требованием прекратить политрепрессии Одесской юракадемии набрала 25000 голосов

Одесситка Валерия Прущак направила на официальный сайт Президента Украины петицию с требованием прекратить политическое преследование одного из лучших вузов Украины - Одесской юракадамии и ее основателя народного депутата Сергея Кивалова. Под данным требованием уже подписалось свыше 25 000 тысяч граждан Украины. 

Текст петиции:

Припинити політичне переслідування одного з найкращих юридичних вищих навчальних закладів України Національного університету "Одеська юридична академія" і його фундатора Сергія Васильовича Ківалова.

Прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора): Прущак Валерія Євгенівна
Статус: Очікує на розгляд
Петиція №22/011459-еп. Подана 29.09.2015
Дата початку збору підписів: 29.09.2015

ТЕКСТ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ:

Студентство Національного університету "Одеська юридична академія" завжди відкрито відстоювало свою громадянську позицію. Розуміючи критичність та безпідставність тиску на студентів, професорсько-викладацький склад, керівництво університету та особисто на президента Національного університету "Одеська юридична академія" Ківалова Сергія Васильовича, самоврядні студентські організації кожного структурного підрозділу університету, органи студентського самоврядування Національного університету "Одеська юридична академія", студентський профспілковий актив провели відкриті засідання, на яких одноголосно прийняли рішення щодо звернення до Президента України з вимогою зупинити тиск, що останнім часом здійснюється на університет.

Прикро, але такі дії не нові для української вищої освіти. Протягом 2010-2013 років уся Україна була свідком ганебного видовища - спроби поплічників минулої влади розправитися з Національним університетом "Києво-Могилянська академія".
На жаль, сьогодні спостерігаємо не менш огидне явище: цілеспрямовану кампанію з утисків і політичного переслідування Національного університету "Одеська юридична академія" і його фундатора Сергія Ківалова. Одесити бачать, як майже щодня чиновники безрезультатно намагаються відшукати в Одеській юридичній академії найдрібніші порушення, але не знайшовши нічого, вдаються до вигадок і наклепу. Правоохоронні органи безпідставно здійснюють перевірки і відкривають кримінальні провадження щодо діяльності університету. Банди мародерів і ухильників від мобілізації вчиняють напади на адміністративні та учбові корпуси за потурання місцевої влади і бездіяльності правоохоронців.
У такий спосіб здійснюється системний протиправний тиск на університетську автономію, викладацький колектив і студентську спільноту.
Такі явища неприпустимі у правовій державі. Просимо негайно припинити утиски і політичне переслідування Національного університету "Одеська юридична академія" і його фундатора Сергія Ківалова!


Джерело: Официальный портал Президента Украины




Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.