Информация к новости
18-05-2023, 10:00

Від «УНІОНЪ» до «UNION»: в Одесі відкрився відновлений культурний центр  

Категория: Новости / История и общество

У нас появился канал в Telegram, в котором мы будем делиться с Вами новостями

 

В Одесі відкрився відновлений культурний центр «UNION», який працював у місті на початку XX століття як «УНІОНЪ».

8 вересня 1902 р. відбулося урочисте відкриття будинку та величного залу «Уніон». Будівля «УНІОНЪ» проектувалась архітектором Федором Троупянським на замовлення Товариства прикажчиків-євреїв. В Одесі за його проектом збудували також готель «Лондонський» на Приморському бульварі.

Центр «UNION» поєднує картинні галереї, концертну залу, конференц-залу та інші культурні простори. Ідея відновлення центру з’явилась під час одного з засідань Одеського об’єднання національностей.

Культурний центр «UNION» створений для сприяння толерантності в суспільстві, міжнародної взаємодії в різних сферах суспільного життя, вирішення соціальних та культурних питань. До цього органу увійшли 36 представників нацменшин, які проживають в місті Одеса.

 

 «Ми впевнені, що центр «UNION» буде чудовим майданчиком для проведення регіональних та міжнародних заходів, дипломатичних зустрічей та концертів. Це найяскравіший приклад багатонаціональної та мультикультурної Одеси», - запевнив Юрій Работін.

Серед гостей були міській голова Генадій Труханов, керівництво міста та Одеської області, представники національних громад, культурні діячі, митці, представники одеського бізнесу, а також колишній спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер з дружиною.

У відновленні центру взяли участь представники одеського бізнесу, культурні діячі, митці та міська влада.

Галерея

prev
next
и ещё фотографии ›



Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.