Інформація до новини
19-02-2023, 16:00

В гуртожитку Національного університету «Одеська юридична академія» відкрили сучасне укриття

Категорія: Новини / Наука та освіта / Перша шпальта

У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

 


 В одному з гуртожитків Національного університету «Одеська юридична академія», де проживають майже 600 студентів, ввели в експуатацію сучасне укриття.

На відкритті були присутні заступник Міністра освіти і науки України Олександр Костюченко, перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков, т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області Ігор Будаленко та начальник Одеського районного управління поліції №1 Максим Бойко. Президент університету Сергій Ківалов зазначив, що безпека студентів, співробітників та викладачів є пріоритетною задачею.

 

Укриття забезпечено спеціальною системою вентиляції на 6 тис. кубічних метрів з подачею теплого повітря. У випадку техногенної катастрофи передбачена можливість повного блокування, аби ізолювати приміщення від забрудненого повітря. Встановлена автономна система освітлення – сучасний генераторний інвертор Ecoflow, який забезпечує безперебійне живлення електроенергії протягом 5 годин. Крім того, є додаткова система генераторів світлодіодного освітлення, яка також може працювати протягом 5 годин.

 Проведена система пожежної сигналізації, обладнані евакуаційні виходи відповідно до правил пожежної безпеки, в тому числі для людей з особливими потребами.

«Багатотисячний колектив студентів Національного університету «Одеська юридична академія» хоче висловити велику подяку нашому керівництву за те, що до нас завжди прислухаються, забезпечують якісні умови і дбають про нашу безпеку. У даному укритті є абсолютно все, аби знаходитися тут під час тривалих сигналів «повітряної тривоги». Наявні генератори, газові плитки, каремати, ковдри, стільці, сухпайки, аптечки, протипожежний інвентар. Для різних потреб обладнані технічні приміщення», – прокоментувала голова Студентської ради НУ «ОЮА» Дар’я Торговицька.

 Також на території гуртожитку заведено артезіанську свердловину на 127 м, яка качає 5 кубічних метрів води на годину. Сучасні водонапірні баки забезпечують питною водою гуртожиток та укриття.

«Я не знав, чесно кажучи, що в Одеському регіоні, в місті Одеса є така проблема з питною водою. Коли, скажімо так, заклад освіти, який не профільний і не має цим займатися, однак цим займається і робить це для здобувачів освіти, для простого населення – це дуже круто і заслуговує величезної поваги», – зауваживзаступник Міністра освіти і науки України Олександр Костюченко.

 

Національний університет «Одеська юридична академія» представляє всю географію України – до вишу вступають випускники шкіл з усіх регіонів України. З перших днів війни у гуртожитках залишилися проживати діти, які не мають можливості повернутися до своїх домівок на тимчасово окуповані території.

Для безпеки студентів у гуртожитках встановлені системи відеоспостереження та пожежної безпеки. Працює цілодобова охорона, вхід здійснюється лише за перепустками.

 Одеська юридична академія стала першим університетом України, який розробив та впровадив програму використання енергоефективних технологій – «Зелений університет». На даху гуртожитку встановлені сонячні колектори, які забезпечують теплом та гарячою водою мешканців.

Таким чином, університет підготувався до нового навчального семестру в офлайн режимі та готовий зустрічати студентів.

 

 




Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.