Информация к новости
5-04-2016, 14:07

По депутатскому запросу Сергея Кивалова ведется судебное разбирательство по вопросу законности отчуждения земли в Затоке (документы)

Категория: Первая полоса / Новости

У нас появился канал в Telegram, в котором мы будем делиться с Вами новостями

По депутатскому запросу Сергея Кивалова ведется судебное разбирательство по вопросу законности отчуждения земли в Затоке (документы)

Как мы уже сообщали, оставлено в силе решение Киевского районного суда г. Одессы, которым продлен срок содержания под стражей председателю Затокского поселкового совета Белгород-Днестровского района до четырех месяцев, то есть до 15.05.2016 г. Еще в январе текущего года он был взят под стражу, с альтернативой внесении залога в размере 5 миллионов гривен.

Как отметили в пресс-службе Киевского районного суда, чиновника подозревают в злоупотреблении служебным положением, а именно в незаконном отчуждении из коммунальной собственности и дальнейшей передаче в частную собственность более 3 га земельного участка, расположенного на территории Затокского поселкового совета. Рыночная стоимость земли составляет более 50 миллионов гривен.
Указанное коррупционное уголовное правонарушение вызвало повышенный общественный резонанс, подрывает авторитет государственных органов и доверие граждан к системе органов государственной власти. О чем и писал в своем депутатском запросе на имя Генерального прокурора Украины в том же январе месяце народный депутат Украины Сергей Кивалов.

Народный депутат обратил внимание надзорного ведомства не только на коррупционные действия поселкового головы Звягинцева В., но и начальника управления строительства и архитектуры Белгород-Днестровского горсовета Царенко А. Также потребовал тщательного и всестороннего расследования данного резонансного дела.

 

ГОЛОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

11/10-1531

29.01.2016

Генеральному прокурору України
ШОКІНУ В.М.

Шановний Вікторе Миколайовичу!

Надсилаємо адресований Вам депутатський запит народного депутата України Ківалова С. В., оголошений на засіданні Верховної Ради України 29 січня 2016 року, для розгляду і надання відповіді автору запиту і Верховній Раді України у встановлений чинним законодавством 15-денний термін.

Додаток:     депутатський запит на 2 арк. у 1 прим.

З повагою

В. ГРОЙСМАН


НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

Генеральному прокурору України Шокіну В. М.

01601, м. Київ, вул. Різницька, 13/15

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

щодо проведення повного, всебічного, та об'єктивного досудового розслідування за фактом передачі у приватну власність земельної ділянки рекреаційного призначення у Білгород-Дністровському районі Одеської області

Шановний Вікторе Миколайовичу!

Мною як народним депутатом України було отримано інформацію щодо відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 364, ч. З ст. 382 Кримінального кодексу України щодо незаконної передачі у приватну власність земельних ділянок рекреаційного призначення у Білгород-Дністровському районі Одеської області.

За інформацією, наявною у засобах масової інформації, на користь приватних осіб було вилучено 66 земельних ділянок у прибережній зоні пгт. Затока Одеської області, загальна площа яких сягає значних розмірів й становить понад 4,4 га.

У зв'язку із чим, було затримано голову пгт. Затока Білгород- Дністровського району Одеської області Звягінцева В. та начальника управління містобудівництва та архітектури Білгород-Дністровської міської ради Царенко А. за підозрою у вчиненні незаконних дій.

Наразі за наявною інформацією, не є можливим зробити висновки щодо винуватості чи невинуватості вищезазначених осіб, проте, на жаль, є підстави вважати, що існують особи, зацікавлені не допустити об'єктивне розслідування зазначеної справи, встановлення та покарання винних осіб. Особи, які шляхом замовлення різноманітних статей у ЗМІ, спотворюють інформацію по вищезазначеній справі, вказуючи про так би мовити зацікавленість окремих публічних осіб регіону в результатах її розгляду, тим самим намагаючись ввести суспільство та слідство в оману, з огляду на що, доцільним є вжиття додаткових заходів з метою забезпечення неупередженості та об’єктивності в її розгляді.

Зазначене питання становить великий суспільний інтерес, адже земля у шт. Затока Білгород-Дністровської області є надзвичайно важливим ресурсом, і вже у найближчі роки ця курортна зона буде стрімко розвиватися.

У зв'язку із чим, керуючись Конституцією України, п. 7 ст. 6, ст. 15, п. 4 ст. 17 Закону України «Про статус народного депутата України», прошу вжити невідкладних заходів задля проведення повної, всебічної, об'єктивної перевірки ходу розслідування з зазначеного у депутатському запиті питання.

Про результати розгляду депутатського запиту та прийняті рішення прошу повідомити у встановлений діючим законодавством України термін.

З повагою,

народний депутат України С. Ківалов

 

Галерея

prev
  • <p><!--MBegin:http://slovo.odessa.ua/uploads/posts/2016-04/1459852764_scan_20160304_174649.jpg
next
и ещё фотографии ›



Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.