Інформація до новини
15-01-2023, 20:00

Спогади про минуле та мрії про майбутнє в Старий Новий рік. Творча зустріч Юрія Работіна у концертному залі «Мистецької школи №1 імені Еміля Гілельса»

Категорія: Новини / Історія та суспільство


У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

 

 У концертному залі КЗПСО «Мистецька школа №1 імені Е.Г. Гілельса м.Одеси» відбулася творча зустріч голови правління регіональної організації Національної Спілки журналістів України, заслуженого журналіста України, члена НСПУ Юрія Работіна.

 У великій  концертній залі роздавалися усім відомі різдвяні щедрівки: «Сієм, вієм, посіваєм з Новим роком поздоровляєм! Сійся, родися жито, пшениця, щоб в цей рік більше вродило ніж торік! Добрий вечір вашій теплій хаті, щоб були ви завжди щедрі і багаті! Хай Різдво Христове вас благословляє Бог ся роджає», - привітав присутніх фольклорний колектив.

 

 Представляючи присутнім Юрія Работіна, директор Мистецької школи №1 імені Еміля Гілельса Марина Русяєва зауважила, що школі в цьому році виповнюється сто років, подарувала календар і запросила всіх присутніх на творчі заходи, які відбудуться з нагоди цієї знакової події.

 

«Щиро дякуємо в нашій школі таке гарне привітання в цей святковий день – сьогодні вже настав Новий рік за старим стилем! Ми дуже сподіваємось, що це буде щасливий для нас і нашої країни рік, тому що починається він з таких гарних заходів, де такі почесні гості, які до нас приходять. Сьогодні у нас проходить творча зустріч Голови правління Одеської регіональної організації НСЖУ, члена спілки письменників України Юрія Работіна. Такий формат у нас вперше, але я сподіваюсь не в останнє. Кожен робить свою справу на своєму фронті. Ми навчаємо дітей любити свою країну, свою Україну. Сьогодні дуже тяжкі часи, і може хтось скаже, що непотрібно святкувати зараз, відкласти на інший час. А я скажу гам потрібно святкувати, потрібно жити вже зараз бо життя відкласти неможливо. Це те що нам дає сили, те що дає надію на майбутнє», - підкреслила директор КЗПСО «Мистецька школа №1 імені Е.Г. Гілельса м.Одеси», кандидат мистецтвознавства, доцент культурології Марина Русяєва.

  В зворотному слові Юрій Работін подякував за подарунки, зауваживши, що п’ятдесят два роки його особистого трудового стажу, це не так багато як сто років існування Мистецької школи, але це не може не надихати на подальшу творчу працю!   

«Матеріалом для творчої зустрічі стали книжки, статті та вірши, надруковані за останні двадцять сім років. Це вже все історія – історія країни. Я сьогодні приніс книжку, яка вийшла в світ у 2006 році, вона має назву «Українська мова – мова єднання». Так на цій книжці я зібрав підписи майже всіх видатних українців того часу, письменників поетів які очолювали «Всесвітній форум українців». Девіз конкурсу нам підказав тодішній Прем’єр-міністр України Віктор Ющенко у своєму зверненні до учасників нашого конкурсу «Українська мова – мова єднання». Це слова Пантелеймона Куліша «Рідним словом, рідним розумом, рідною правда буде», - підкреслив Юрій Работін.

 

«Мій колега екс-начальник МЧС Херсонщини 1992-2003р. сьогодні присутній на заході, до речи, у нього сьогодні день народження. Мирон Степанович справжній полковник буде працювати в Одеській обласній раді на благо народу. Ми вибираємо владу і забуваємо про неї, а владу треба смикати щоби вона не забувала про свої обов’язки», -  наголосив депутат Одеської обласної ради Олексій Кобильников.


Спогади про життя, дитинство, молодість на Херсонщині які чудово ілюструвалися рядками поетичних творів написаних у різні часи. Слухачі були заворожені сповіддю автора. Перед їх очами  як у кіно являлись та зникали яскраві образи нашої загальної історії. Юрій Работін повстав перед глядачами в новій іпостасі як, співець народного душі. Зустріч подовжила культурна програма з номерів вихованців «Мистецької школи №1 імені Е.Г. Гілельса м. Одеси».

 На сцену вийшли без перебільшення зірки - це і Віталій Непомнящий саксофон і джазовий колектив «Jazzetes».  Вони неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях міжнародного, регіонального та муніципального рівнів. Завжди беруть активну участь у багатьох культурних подіях міста. Віталій Непомнящий та джазовий колектив із Одеси «Jazzetes» порадували гостів чудовим виконанням джазової класики. До речі, до складу колективу «Jazzetes»  входять дві чарівні дівчини, Кода Євгенія та Власенко Діана.

«Хтів би подякувати вам за виховання прекрасної молоді. Саме приємне те, що є наступність між вихователями та вихованцями. У нас є кому вчити. Думаю нам треба розповісти про цей прекрасний заклад всій ненці Україні в рамках форуму «Українська мова – мова єднання». А якщо Україна вас узнає то і весь світ знатиме», - підкреслив голова правління регіональної організації Національної Спілки журналістів України Юрій Работін.

 

«Я щиро вдячна вам, дуже рада що так вийшло, я в захваті, сподіваюсь, що ті, хто присутній в залі відчуває теж саме, щось зовсім нове це повинно подовжуватись.  Хочу зауважити, що у нас не тільки музиканти, так у нас пройшла Четверта конференція в нашій школі і вона поєднує всіх, хто так що інакше пов'язаний з культурою це і філософи і історики. Я всіх запрошую в грудні першого, другого числа, проходитиме чергова П’ята конференція, яка ставить питання в сфері  культури, освіти, творчості, світових технологій, авторських ідей, традицій і новаторства. Будемо раді бачити вас знову у нас і поговорити на ці теми», - зазначила директор Мистецької школи №1 імені Еміля Гілельса Марина Русяєва

 Між тим творча зустріч непомітно підійшла до свого завершення, присутні дякували за змістовний виступ та приємні відчуття від концертної програми.

   

 

 

  




Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.