Інформація до новини
5-05-2023, 20:00

Круглий стіл: Захист дитинства під час війни

Категорія: Новини / Історія та суспільство


У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

 

У приміщенні Одеської регіональної організації НСЖУ відбувся круглий стіл за участю керівників дитячих громадських організацій. Засідання очолив голова Одеського правління ОРО НСЖУ Юрій Работін. Він представив аудиторії учасників круглого столу:

 - Ганну Скогорєву, керівника громадської організації «Щасливі Долоньки», яка займається дітьми ВПО (вимушено переміщеними особами)

- Анну Колісниченко, керівника громадської організації «Запорука майбутнього», яка опікується дітьми-інвалідами з особливими потребами

- Євгена Щербину, керівника боксерського клубу «Квазар»

- Миколу Стадніка, керівник обласного штабу муніципальної громадської безпеки, охорони правопорядку та державного кордону.

 У ході зустрічі було повідомлено, що 28-29 квітня відбувся 6-й Брюсельський міжнародний  форум, який був присвячений проблемам українських дітей, вимушено переміщених осіб з районів бойових дій та дітей з особливими потребами.

Анна Колісниченко розповіла про європейський захід:

- діти це наше майбутнє і ми хотіли показати в яких реаліях зростають українські діти. Навіть під час війни, діти повинні мати дитинство. Відбулась демонстрація картин, вишиванок, печива, та різних виробів, які були зроблені дітьми з особливими потребами та їх батьками. Ганна Скогорєва  розповіла, що підчас заходу відбулись театральні вистави, концерт. Під час форуму функціонував круглий стіл, де можна було спілкуватись про негайні проблеми дітей з інвалідністю. Вона також зазначила, що її організація має проблему з відсутністю електропостачання у приміщенні дитячого центру на вул. Успенська 4.

 Анна Колісниченко  зазначила що її організація має проблеми з приміщенням. Ми залежимо від міста. Ми писали листа до Геннадія Труханова, але отримали відмову: благодійних організацій багато приміщень немає. Ми збираємось до облради будемо просити про надання приміщення, яке відповідає потребам дітям, які мають змоги пересуватись самостійно. Це повинен бути перший поверх. Микола Стаднік розповів про обласне формування муніципальної громадської безпеки, охорони правопорядку та державного кордону. Організація здійснює патрулювання під час комендантського часу. Заступає на чергування 10 чоловік. Працюємо в активному графіку. Ми створили фонд імені Миколи Антоновича Пасічника. Розвиваємо фонд розвиваємо спорт, працюємо з дітьми. Євген Щербина розказав що його клуб щоденно працюємо з дітьми. Це 50-70 діточок. Є багато переселенців. Його організація є спортивною - кіокушинкан карате. Клуб робить виїзди на змагання з карате, навіть під час цієї війни.

 




Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.