Інформація до новини
6-02-2023, 12:00

Юрій Работін: Інновації заради майбутнього України – ми не маємо іншого шляху!

Категорія: Новини / Історія та суспільство

У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

 

Ні воєнний час, а ні постійні блекаути не можуть перешкодити мріяти у майбутнє і планувати відродження країни. Саме тепер потрібно цім займатися не відкладаючи на потім.

Осередок регіональної організації Національної Спілки журналістів України став тим магнітом, який притягує до себе  науковців і винахідників не тільки з Одещини, а  й з усіх куточків нашої країни. І тепер тут відбувся круглий стіл «Інновації заради майбутнього України». У засіданні круглого столу окрім вчених, винахідників-інноваторів прийняв участь відомий політичний та громадський діяч Михайло Поживанов. Відбулася цікава дискусія. Учасники обговорення презентували свої відкриття, інженерні та методологічні напрацювання.

 Автор унікального фізіотерапевтичного обладнання Володимир Марченко перейнявся ідеєю необхідності нових підходів фізіотерапевтичної реабілітації пацієнтів військових шпиталів. Перші зразки обладнання були надані на виставці «Зброя та безпека» у 2017 р.

Серед представленого обладнання були апарати для подолання фантомного болю у пацієнтів з ампутацією кінцівок при тяжких травмах.

«Цей вкрай необхідний винахід оскільки на сьогоднішній день медицина не має можливості викорінювати причину появи цих нестерпних болючих болів, що різко скорочують життя і позбавляють соціальної адаптації постраждалих ветеранів. Шлях медикаментозного знеболювання тупиковий, оскільки перетворює людей на наркоманів, які не мають майбутнього»,  - вважає автор винаходів Володимир Марченко.

 

«Після розмови з міністром оборони у 2018 році, я отримав дозвіл працювати зі своїм обладнанням на базі фізіотерапевтичного відділення Одеського військового шпиталю і вже з жовтня ми розпочали свою роботу разом із Князєвим Володимиром Аркадійовичем, він тоді очолював тоді фізіотерапевтичне відділення. Ми домовилися так, що я беру на реабілітацію лише пацієнтів, від яких відмовилася офіційна медицина. І ми досягли позитивних результатів», – розповів Володимир Марченко.

Президент клубу юних нобілістів Володимир Гнатенко автор та співавтор багатьох наробіток з психології дитинства.

«Ми маємо проект на п'ятнадцять пунктів. Програма написана під потреби України, вона є реальною, аналогів їй немає. До неї включено ноу-хау наших науковців, є навчальні програми та інтелектуальне волонтерство. Центр синергії, який у нашому варіанті включає об'єднання екології, екології та соціального середовища.
Якщо все враховувати, то ми почнемо відроджувати нашу Україну, це можна розпочинати вже прямо зараз, під час військових дій за умови достатнього фінансування», - підкреслив Президент клубу юних нобілістів Володимир Гнатенко.

 

 «Ми не повинні забувати про тих, хто віддав своє здоров’я на цій війні», – зауважив Володимир Марченко
«Наша робота повинна максимально показати нашим бійцям за що вони воюють. Завдяки нашій праці вони виборюють нову Україну» - підкреслив Президент клубу юних нобілістів Володимир Гнатенко.

Михайло Поживанов, як людина, що має багатий досвід муніципального та державного управління показав шляхи впровадження їх напрацювань на державному рівні. 

 

«Будь-яка найкорисніша ідея має пройти певний шлях від наукової лабораторії до постанови уряду і не втратити свого первісного значення. І це те, на чому ми маємо сконцентрувати свої зусилля», - зазначив Михайло Поживанов.

Учасники дискусії прийшли до висновку, що Україні потрібен центр синергії для виховання дітей та їхньої психологічної реабілітації. Програми психологічної реабілітації разом із центрами професійної реабілітації. Силіконова долина потрібна в Україні вже зараз.

 

«Кожен з нас чекає на перемогу, але просто сидіти и чекати це не правильно. Кожен при своїх можливостях повинен щось зробити таке, щоб ця перемога сталася як мого швидше. Ми це робимо, я скажу велику подяку кожному, хто прийняв участь в цьому круглому столі. Велика подяка нашим збройним силам, хлопцям і дівчатам, які на передовій боронять нашу країну і тим хто в тилу готують наше майбутнє, роблять всі ті речи. Які і сьогодні і завтра будуть потрібні. Слава нації! Слава Україні! Ми переможемо!»,- підкреслив Михайло Поживанов.

 Подвоячи підсумки круглого столу голова Одеської регіональної організації Національної Спілки журналістів України Юрій Роботін зазначив: 

«Буквально вчора відбувся пленум НСЖУ і я хотів би подякувати усім міжнародним фундаціям, що допомагають Національній Спілці журналістів України, Міжнародній федерації журналістів, Європейській федерації журналістів, ЮНЕСКО, ООН, що надали нам і захисні шоломи, і аптечки, і бронежилети -  це необхідна допомога у нас в регіоні загинуло вісім журналістів при виконанні своїх службових обов’язків. Велике спасибі всім тим хто допомогає».

 

Галерея

prev
next
і ще фотографії ›



Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.