Інформація до новини
17-10-2023, 10:00

У Вилковому Одеської області відбудеться зариблення акваторії української частини Дунаю червонокнижними видами осетрових риб

Категорія: Новини / Події

У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

 

18 жовтня 2023 року біля міста Вилкове Одеської області відбудеться зариблення   акваторії української частини Дунаю червонокнижними видами осетрових риб в рамках роботи WWF-Україна разом з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державним агентством розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм України і фахівцями Дунайського біосферного заповідника.
Біорізноманіття України потерпає щодня внаслідок російської агресії. Підрив Каховської ГЕС спровокував екологічну та гуманітарну катастрофу і поставив під загрозу існування багатьох видів дикої фауни, в тому числі стерлядь та осетрів руських.

Збереженням осетрових WWF-Україна займається вже понад п’ять років. Проєкт «Життя дунайським осетровим» дозволив значно посилити цю роботу на державному рівні, запропонувавши основу для Плану дій щодо збереження осетрових риб (родина Acipenseridae) в Україні на 2021-2029 роки, створеного у співпраці з Міндовкілля і провідними науковцями галузі. Його було прийнято у грудні 2020 року.
Цьогорічне зариблення — це ще один крок до відновлення дунайської популяції осетрових. Оскільки осетрові види риб є «парасольковим видом», заходи для їхнього збереження вирішують багато задач зі збереження довкілля.  Наступними кроками стане  відновлення популяцій осетрових в інших річках країни.
Подія відбудеться відповідно до  вимог українського законодавства та сучасних наукових рекомендацій, що стимулюватиме максимальну виживаність випущених особин як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Саме для цього команда WWF-Україна проаналізувала популяційне походження осетрових, призначених до зариблення, провела кілька турів консультацій з українськими фахівцями. Також всі особини будуть марковані спеціальним барвником, що дасть змогу відстежувати їх в межах всієї доступної для них акваторії Дунаю та Чорного моря. 





Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.