Информация к новости
0
3-09-2023, 22:46

Фотопроект Олени Ксенофонтової - «Одеса. У відображенні реальності»

Категория: Фоторепортаж / Новини


prev
next


Галерея «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду представляє фотопроект Олени Ксенофонтової -

 

 з 2 вересня 2023 року.

 

Олена Ксенофонтова, молодий одеський фотограф, представляє серію великоформатних робіт, на яких зображено відображення міста. Подібний прийом відомий у художній фотографії. Він дає можливість трансформувати зображення та надати йому нової образності. Автор знаходить цікаві ракурси, де сам об'єкт, світло, поверхня відображення і навіть пора року, формують іншу реальність.

 

Одеса – місто з яскравою історією, унікальною архітектурою та мультикультурними традиціями. Його колорит та феноменальність відомі у всьому світі. Сьогодні в нашому місті є руйнування від жорстокої війни - як рани в серці будь-якого одесита… Ми знаємо, що все буде відновлено, але саме сьогодні крихкість і цінність всього одеського стає настільки очевидною, що кожен мешканець робить все, що від нього залежить, щоб урятувати і зберегти своє рідне місто.

 

Художні пошуки Олени Ксенофонтової широкі та різнопланові. Фотограф працює у жанрі портрета, пейзажу, хроніки. Проект «Одеса. У відображенні реальності» - прагнення автора рухатися вперед у вивченні підходів у галузі сучасної фотомайстерності. При цьому наше місто на фотороботах виглядає зворушливим і милим - яскравість південного сонця підсвічує жовте листя, дощ очищує повітря і надає свіжості небу та високим хмарам, величезні калюжі відбивають старі будинки, з вікон яких ллється м'яке світло, а їхні силуети нагадують часом старовинні листівки.

 

У відображеннях втілилася реальність нашого міста - історія, сучасність та впевненість у мирному та благополучному майбутньому Одеси та України.

 



Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Поделиться ссылкой на публикацию:
 

">


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.