Інформація до новини
4-04-2023, 12:00

В бібліотеці імені Івана Франка «Все починається з любові»

Категорія: Новини / Історія та суспільство


У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

 

 3 квітня в приміщенні Центральної міської бібліотеки імені Івана Франка проходила творча зустріч переселенців з одеситами. В рамках цієї зустрічі відбувся конкурс фоторобот  переселенців «Все починається з любові».

 

Директор ЦБС для дорослих Наталя Кликова привітала гостей бібліотеки і сказала: «Нам дуже приємно, що саме з нашої бібліотеки, яка є однією з найстаріших бібліотек нашого міста починається низка творчих заходів «Все починається з любові».  Епохи змінюються, а наша бібліотека остається осередком культури і просвіти. Все починається з любові…».

Усі присутні мали змогу подивитися фото роботи, які були представлені в читальній залі  Центральної міської бібліотеки імені Івана Франка. Кожний бажаючий міг проголосувати за три роботи які сподобались.

  Від місцевої влади привітала присутніх Заступник директора Департаменту – начальник управління культури, національностей та релігій Ярослава Різникова.

«Дякую ентузіастам які створюють таки чудові заходи. Складні часи переживає наша стравна, війна це завжди горе. Але книга, творчість, мистецтво відволікають людей від жахів війни та несуть любов. Не просто так в Новому Заповіті сказано: «Бог є любов». Впевнена, що культурний взаємообмін дасть можливість постраждалим людям сили побудувати нове життя, - підкреслила Ярослава Різникова.

 

«Дуже рада бути присутня на цьому чудовому творчому заході! Дійсно все починається з любові. З любові до тварин і пташок, до кожної квітки, до пухнастої гілки верби, до зоряного неба, до сонця, все починається з любові. Я хочу щоб в нашому чудовому місті Одесі всі наші гості, які прибули до нас з різних куточків України почували себе як у другому домі. Щоби всі ваші творчі прагнення знаходили вдячну аудиторію.  Ми всі дуже вдячні всім хто долучається до організацій таких творчих заходів. Я бажаю всім нам миру злагоди добра і любові», - підкреслила Анжела Василіна, головний спеціаліст відділу мистецтв, культурно-освітніх закладів та по роботі з бібліотеками Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Одеської міської ради.


  Організатори заходу повідомили присутніх про те, що проект, що вони втілюють, включає в себе не тільки фотографічні роботи. Були презентований літературний кластер, краєзнавчий кластер і навіть дослідницький.  Організаторами планується випуск книги з прозаїчними та поетичними творами переселенців і про переселенців.

 С привітанням до присутніх, виступив Голова Одеської регіональної організації Національної Спілки журналістів України Юрій Работін. В своїй невеличкій промові Юрій Анатолійович подякував всім тим, хто створював цей чудовий захід і прочитав декілька віршів про любов. Згадуючи про щорічний Всеукраїнський конкурс «Українська мова – мова єднання» Юрій Работін нагадав, що прийом заявок на участь у конкурсі відбувається до 20 квітня. Окреслюючи основні віхи становлення всеукраїнського культурного конкурсу Голова Одеського РО НСЖУ відмітив що кращі творчі роботи будуть обов’язково надруковані в газеті «Золотослів».

Також було оголошено конкурс літературних робіт "Подолання", нагородження переможців пройде у День журналіста. Були представлені творчі номери майстрів літературного та музичного жанрів.
Присутні оцінили роботи, представлені на вернісажі та обрали приз глядацьких симпатій.

 

Галерея

prev
next
і ще фотографії ›



Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.