Інформація до новини
19-06-2024, 16:00

Незвичайний благодійний аукціон: Художники Одеси об'єднуються для підтримки місцевої лікарні

Категорія: Новини / Культура та мистецтво

У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

  

  В Одесі, де талановитість і гуманність зливаються в одне ціле відбудеться незвичайна подія — благодійний аукціон, організований Одеською обласною організацією Національної спілки художників України. Ця ініціатива націлена на збір коштів для покупки унікального кардіологічного обладнання для Одеської одинадцятої міської клінічної лікарні. Аукціон відбувається як відповідь на порятунок життя Володимира Сакалюка, відомого члена Одеської обласної організації Національної спілки художників України, який зазнав тяжкої серцевої хвороби. Історія Володимира стала запальною іскрою, яка спалахнула ідеєю зібрати гроші на необхідне обладнання для міської лікарні. 

"Коли ти бачиш, як друзі відчайдушно борються за твоє життя, ти відчуваєш себе безсиллям. Ця ситуація підштовхнула нас до дії", — розповів Володимир Сакалюк на конференції перед аукціоном.

Його слова відобразили дух співчуття і взаємодопомоги, який є суттєвим для української художньої спільноти. 

 На зустрічі був запрошений Юрій Дробко лікар-кардіохірург, завідуючий відділенням МКЛ№11, який врятував життя  Володимира Сакалюка.

 Аукціон, який відбудеться в історичному центрі міста, обіцяє стати не тільки подією культурного життя, але й справжнім актом доброти. Участь у ньому беруть відомі художники, які відчувають відповідальність перед суспільством та готові внести свій внесок у благодійну справу.

Ми відчуваємо необхідність допомогти тим, хто врятував нашого друга. Це наш спосіб подяки", — додав Народний художник України Анатолій Горбенко, Голова Одеської обласної організації Національної спілки художників України. 

  Кожен предмет на аукціоні — це не лише витвір мистецтва, але й символ об'єднання та надії. Від картин та скульптур, до витворів мистецтва прикладного — кожен лот заслуговує на увагу і може стати частиною чудової історії, що змінює життя. Одеська обласна організація Національної спілки художників України закликає всіх мешканців міста приєднатися до цього благородного заходу. Це не лише можливість насолодитися витонченим мистецтвом, але й можливість додати свій внесок у рятування життя. 

«Віра у краще майбутнє — це те, що надихає нас на цей акт любові і милосердя», — підкреслює Член Правління НСХУ та куратор аукціону Данііл Рудой.  

  Голова Одеської регіональної організації НСЖУ Юрій Работин та Член Правління НСХУ Данііл Рудой передали до МКЛ№11 інвалідні візки.

 




Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.