Інформація до новини
9-01-2024, 20:00

Святкові будні. Як друковані ЗМІ Одещини разом з «Укрпоштою» дбають про читача

Категорія: Новини / Історія та суспільство

У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

 Пройшла спільна робоча нарада між Одеською Дирекцією Акціонерного Товариства «Укрпошта» з 21редакціями засобів масової інформації регіону, які були присутні на нараді онлайн.  Безпосередньо в залі засідань Укрпошти був присутній Голова Одеського регіонального відділення Національної Спілки журналістів Юрій Работін.

 Розпочав робочу нараду Сергій Дрозд – керівник Одеської Дирекції АТ  «Укрпошта», в своїй промові он повідомив, що пройшла чергова структурна реформа і з першого січня цього року по основним напрямкам формуються такі етапи:   

«Наш бізнес ділитимемся на блоки, ці блоки будуть пов'язані між собою горизонтальними зв'язками за для того, щоб максимально збалансувати нашу роботу на місцевому рівні, при цьому не втратити централізований контроль київського рівня.
Фронт офіс, який із вами співпрацює на рівні відділень у нас є. Його представляє Артем Юрійович, він серед нас тут зараз перебуває, він окремо розповість про розвиток мережі, про мотивацією працівників про те, як покращити якість доставки передплатної кампанії тощо. хочу сказати ти за основними стратегічними напрямками що у нас очікується цього року. Ми вже зняли об'єкт де буде розміщена велика сортувальна лінія - це забезпечить якість і швидкість доставки посилок операційну керованість. У нас за структурою з'явився новий напрямок операційної системи, вертикаль розвитку мережі, укрупнення по регіонах буде подовжуватись і надалі, але мережа у нас яка була така вона і остається. Відповідно до проведеної реформи ми становимося незалежними. За посадою я остаюсь представником генерального директора і керівником операційної вертикалі по південному макрорегіону тобто це Одещина, Миколаївщина, Херсонщина».

Далі Сергій Ярославович розповів про велику програму «Ліки» яка стартуватиме з початку поточного року за підтримки президента України. Президент також підтримав розширення банківських послуг для населення через Укрпошту, але модель цієї програми знаходиться в стадії розробки. Також вирішується через який банк будуть надаватися ці послуги.  Артем Бондаренко – директор з розвитку мережі Одеського регіону:

«Якщо коротко про мережу, то станом на сьогоднішній день вона складає 420 відділень з яких міські складають 155 відділень, 204 це сільські відділення зв’язку, та 70, на сьогоднішній день, ми маємо пересувних відділень зв'язку. Говорячи про підписку друкованих видань, необхідно сказати, що ми вийшли на цифру 104 тисячі, зайнявши шосте місце серед найкращих регіонів України. В десятку найкращих ми увійшли.
Нами робився акцент на якісну передоплату. Це був перший крок, другим кроком для нас є якісна доставка, як до самих відділень, так і безпосередньо споживачів. Я хочу відзначити те, на що ми звертаємо увагу у першу чергу, на якість нашої роботи дозволяє нам відкривати додаткові робочі місця, збільшувати зарплату листоноші за рахунок бонусів, тобто таким чином ми не тільки вирішуємо питання якості нашої роботи а ще матеріально стимулюємо наших працівників. цим ми зможемо відкривати робочі місця для молоді зробив, цю роботу в матеріально привабливою».

 Вікторія Шевчук – начальник відділу періодичних видань: 

«Передплатна кампанія завершилася. Як сказано було раніше, ми отримали 104.000 якісного тиражу, однак це на 44 000 менш ніж в минулому році. Насамперед на цю цифру вплинула економічна ситуація, наслідки війни, міграція населення.
Наведу невеличку статистику 2023р. – 148.000 примірників, а в 2022р. було 320.000 примірників.  Ми принесли більшу втрату в юридичному секторі на сьогоднішній день це становить третину від того, що було раніше, зменшилась кількість редакцій. У будь-якому випадку те, що ми те що ми маємо ми використовували по максимуму. У 2024 році ми плануємо збільшувати кількість як клієнтів так і передплатників. Для цього ми щоденно контактуємо з керівництвом, надається щоденна аналітика в розрізі відділень щоб на щоденній основі контролювати стан речей.  Декілька редакцій хоче включитися до передплатної кампанії вже з наступних місяців. Можливо це трохи покращить ситуацію. З 104.000 - 45.000 – це місцеві видання і це зовсім непогано, тому нам лишилося тільки одне – якісно і вчасно їх доставити.
В свою чергу я хотіла б звернутися до передплатників щоб вони більше контактували безпосередньо з нами, якщо виникають якісь точкові проблеми з доставкою. У вас у всіх є мій телефон, є група у Вайбері, і ми не затягуючи час зможемо як найкраще виправити ситуацію».

 Голова Одеського регіонального відділення Національної Спілки журналістів Юрій Работін.

«Шановні колеги хочу вам подякувати за те, що ми проводимо цю зустріч, на якій ми повинні проговорити всі необхідні аспекти нашої подальшої співпраці щодо завершення підписної кампанії та доставки друкованої продукції споживачу.
Перед нарадою я обдзвонив редакції всіх наших газет, однак деякі з них тимчасово призупинили свою роботу, але я сподіваюся, що найближчим часом ситуація виправиться і ми будемо працювати як раніше. Ще хочу нагадати, що до березня місяця треба провести перереєстрацію. Перше засідання вже відбудуться, починаючи з 17 січня цього року, тому попрошу всіх поквапитися та надати необхідну інформацію для перереєстрації друкованих видань згідно чинного законодавства.
Хочу подякувати дирекції Укрпошти за надану можливість поговорити про нагальні проблеми побажати вам і нам у наступному непростому році успіхів.Учора я отримав мотивуючого листа з Офісу президента щодо нашого форуму «Українська мова - мова єднання».  Щодо майбутнього форуму хочу попросити всі редакції підготувати по одній полосі актуальної інформації до нашої газети-товстушки «Золотослів» яку я планую цього року видати ще об’ємнішу.
Ця газета торік мала 96 шпальт ми її представили і високих кабінетах, і у центрах підтримки журналістів. Вона дійсно мала позитивний резонанс та це не дивно тому що ми відображаємо у них життя. Дуже сподіваюся що влада цього року нам зможе чимось допомогти. Я роблю для цього все можливе і неможливе, сподіваємося на краще…».

 Далі Юрій Работін надав слово для дебатів редакціям, які беруть участь в онлайн нараді. Сергій Ящук – регіональний менеджер поштових послуг

В форматі живого спілкування представники преси отримали відповіді на свої актуальні питання Підсумовуючи Юрій Работін побажав успіхів усім присутнім в онлайні та в офлайні і запропонував проводити подібні наради раз на квартал.

Галерея

prev
next
і ще фотографії ›



Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.