Информация к новости
28-04-2023, 16:00

Без політики з вдячністю польському народові від імені одеситів. У світі Чужих дітей не буває

Категория: Новости / История и общество


У нас появился канал в Telegram, в котором мы будем делиться с Вами новостями

 

 
Голова Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України заслужений журналіст України Юрій Работін. Голова Одеської обласної Ради Миру, депутат Одеської обласної ради Таміла Афанасьєва. Академік Міжнародної кадрової академії при ЮНЕСКО та Раді Європи, доктор економічних наук, професор Валерій Осипов.

Староста Члухівського повіту Поморського воєводства Польщі Олександр Гаппа з доктором філософії Валерієм Осиповим після вручення нагород.

  Мер міста Члухів Ричард Шибайло з  доктором філософії Валерієм Осиповим вручення нагород в мерії міста.

  Меценат, бізнесмен, мешкань з міста Члухів Анджей Прускі та Валерій Осипов на врученні нагороди.

Теплою та незабутньою стала зустріч із жителем Польського міста Члухів Поморського воєводства Анджеєм Прусськи. Це людина незвичайна з прекрасною душею та серцем, яка брав безпосередню участь у житті та облаштуванні українських жінок із дітьми. Він не тільки прекрасний організатор, але й меценат. Любитель природи та краси. Щирі слова подяки від спілки журналістів та обласної ради миру та Почесна нагорода разом з Подякою були вручені від щирого серця за допомогу українському народу.

На зустрічі відбулася конструктивна розмова про життя наших українських жінок та їхніх дітей про соціальні умови проживання у місті особливе було приділено під час розмови про спільну співпрацю культурному спортивному та туристичного обміну між містами Одеса та Члухів.

З ініціативи Олена Осипова психолог Національної спортивної школи міста Члухів (Польща) Українським дітям школи були вручені подарунки від Одеського бізнесмена Олександра  Сівака У складній ситуації в Україні Олександр  Сівак допомагає дарувати дітям радість. Понад 100 іграшок він надіслав до Польщі для українських дітей. Психолог школи Олена Осипова від імені одеського бізнесмена вручає подарунки дітям у польській школі.

  Захід щодо підтримки та солідарності з українським народом на площі міста Члухів. На знімку: староста Олександр Гаппа, меценат Єва Пруска. Психолог Національної спортивної школи Олена Осипова.

Директору школи Малгожаті  Гостомській був вручений диплом Міжнародної кадрової академії «Почесний професор» та Подяка від імені Національної спілки журналістів України та Одеської обласної ради Миру.  Відбулася зустріч Керівника Секретаріату Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України доктором філософії Валерієм Осиповим із Старостою Члухівського повіту Поморського воєводства Польщі Олександром Гаппою.

 На зустрічі від імені спілки журналістів та Одеської обласної Ради Миру Валерій Осипов вручив Старості повіту Почесну нагороду та Подяку за фінансову, моральну та Організаційну допомогу Україні та за величезну допомогу понад 200 жінкам з дітьми, що втекли від війни та бомбардувань.

На зустрічі було обговорено питання подальшого сприяння українським жінкам навчання дітей та їхнього спортивного розвитку. Також були порушені питання співпраці у галузі культури туризму та спорту.

Чужих дітей не буває

Ця інформація про життя біженців жінок та дітей України від війни навряд чи залишить байдужим кожного одесита і не тільки. Лавина інформації безмежна, приходить звідусіль поступово накопичуючись, вона дає матеріал для розміркування та аналізу.

Зараз за кордоном у пресі на ТБ, газетах та в соцмережах дуже багато розкручуєтеся повідомлень про правопорушення серед українських біженців та розпусних жінок з України. І все це йде вже начебто як тайфун на розум обивателя, який залишився в Україні.

 Така інформація не давала мені спокою. Чи так це? І так і ні. Насправді окремі факти негідної поведінки були, але це були окремі випадки. Але чи можна по ним судити про всіх матерів, які поспіхом схопили в оберемок в рюкзак декілька необхідних речей, якихось пару документів і без копійки грошей якось втиснулися в переповнений дітьми, що плаче дітьми, не гумовий вагон і бігти... бігти від війни, вибухів бомб і ракет... подалі... сховавши головку своєї коханої та рідної дитини під себе... під крило. Бігти вдалину від .... Але хіба може бігти стиснувши зуби і біль у серці. І втиснути в цей рюкзак любов і душу Батьківщини, коханих і друзів?

Пишу про всіх наших чудових українок, тих, хто любить Україну, про тих, хто не замарив честь і своє материнське кохання до всього потрапив у країну, в якій немає жодної рідної людини і навіть хоча б знайомий. приїхали не знаючи мови, традицій, культури та правил поведінки в чужій країні з однією лише метою врятувати свою дитину та жити.

       У місті Члухові (Поморське воєводство Польща) про яке я веду зараз мова, відносно невелике, затишне і красиве зі своїми історичними та цікавими традиціями містечко прийняло понад 200 українських жінок з дітьми. Розмістили, розселили, дали даху над головою.

Спеціально була бачена будівля для матерів з дітьми під гуртожиток. Кожен отримав кімнатку із зручностями, ліжком, столом для уроків. Спеціально працює їдальня. Все це розміщено на території школи із чудовими навчальними корпусами, класами, сучасною спортивною базою, футбольними полями, баскетбольними майданчиками та сучасним басейном. Жінкам надано посильну допомогу у влаштуванні на роботу. Вся ця організаційна величезна та кропітка робота лягла на плечі Старости Члухівського повіту Поморського воєводства Олександра Гаппи, мера Міста Річарда Шибайло, мецената, бізнесмена та просто жителя міста Анджея Пруські, апарат повіту та міста.

У школах повіту навчаються понад 200 дітей з України. Відомо, що багато хто з них навчається сумлінно і ретельно при цьому освоюючи польську мову і навіть навчаючись польською.

 Старосту повіту Олександра Гаппу українські мами та діточки знають особисто. Він регулярно відвідує школи і контролює побут, навчання, умови їх проживання і вникає в кожну дрібницю їхнього життя. Зовсім нещодавно брав особисту участь у дитячому шкільному ярмарку у Національній спортивній школі і загальних міських зборах на центральній площі міста, присвяченим солідарності польського народу з українцями за участю українських мам та їхніх дітей.

 




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.