Інформація до новини
21-12-2022, 14:00

На п’ятдесят четвертому році пішов із життя Заслужений лікар України, офтальмолог Володимир Науменко

Категорія: Новини / Події

У нас з'явився канал в Telegram, в якому ми будемо ділитися з Вами новинами

 

Науменко Володимир Олександрович трудову діяльність розпочав лікарем-офтальмологом науково-практичного центру лазерних методів лікування ока КМКЛ «Центр мікрохірургії ока» з січня 1998 року.  З лютого 2004 року працював в  Інституті імені В.П. Філатова.

        Науменко В.О. розвинув основні положення лазерного лікування уражень очного дна при цукровому діабеті на підставі розробленої математичної   моделі впливу лазерного випромінювання на структури сітківки та судинної оболонки при діабетичних ураженнях очного дна, він активно розвивав напрямок селективного впливу на структури хоріоретинального комплексу в офтальмології. В 2004 р. захистив кандидатську дисертацію, в 2010 році – докторську дисертацію. Науменко В.О. приймав активну участь у проведенні масових тривалих клінічних досліджень, в результаті яких обґрунтовано доцільність та ефективність методик застосування лазерної коагуляції у лікуванні різних форм діабетичної ретинопатії, що дозволило з високою вірогідністю диференціювати застосування методик лазерної коагуляції для хворих з різними типами діабету. Науменко В.О. створив новий напрямок в лікуванні внутрішньоочних пухлин – нові методики лазерного та комбінованого лікування. Впровадив   в України лазерні методики лікування ретинобластоми – вродженої пухлини у дітей. За весь період роботи провів близько 30 тис. лазерних втручань. У 2014 році було присвоєно звання професор. Науменко В.О., був членом вченої ради Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова, членом спеціалізованої вченої ради Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова, членом Правління товариства офтальмологів України. У 2018 році отримав почесне звання «Заслужений лікар України». Він успішно поєднував адміністративну та наукову роботу з великим обсягом клінічної роботи. Приймав остаточне рішення по діагнозу та лікуванню найважчих офтальмологічних хворих в Інституті зі всієї України. Приймав участь у підготовці інтернів, клінічних ординаторів, які навчаються в Інституті. Стаж науково-педагогічної роботи 19 років, в т.ч. у даній науковій установі 18 років. Підготував 4   кандидатів медичних наук і 1 доктора наук. Завдяки своїм професійним властивостям користувався повагою співробітників і хворих. Мав близько 300 публікацій, з них 220 статей, 17 патентів, 1 монографію.

         Колеги Володимира Олександровича запам’ятали його як відповідального, високопрофесійного фахівця. Глибоко співчуваємо родичам, близьким та друзям покійного.

 




Якщо ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.